Каталог

Teplota Довіра: як перевірити історію та безпечність покупок

Стаття "Teplota Довіра: як перевірити історію та безпечність покупок" розповідає про методи перевірки довіри до інтернет-магазинів, зокрема за допомогою Internet Archive та інших інструментів. Автор ділиться історією розвитку магазину Teplota.ua та надає рекомендації щодо безпечних покупок в інтернеті.

Стосовно довіри, або відповідь на поширене питання безпеки купівлі товарів в інтернеті.

Сам користуюсь та раджу для вас.
Зазвичай, усі магазини розповідають про довгу історію своєї роботи, але це не завжди відповідає дійсності. Як перевірити? Є дуже корисний сайт – Internet Archive або Web Archive. Це дуже корисний інструмент, який зберігає більше 866 мільярдів веб сторінок (на час написання статті). 

Працює сайт дуже просто. У пошук додаємо адресу сайта, наприклад нашого - teplota.com.ua
та отримуємо у відповідь календар зі збереженими сторінками сайту у різні часи. Дивиться. Ось посилання на цю сторінку - https://web.archive.org/web/20240000000000*/teplota.com.ua


Судячи з аналізу цієї сторінки вперше наш сайт з’явився у базі веб-архіву 9 грудня 2006 року. Це ще не був інтернет – магазин у вигляді, як сьогодні, але вже тоді ми почали будувати веб сайт з продажу кліматичної техніки.


У 2009 у нас з’явився перший інтернет-магазин з продажу кліматичної техніки. На той час усі продавці не звертали уваги на цей сегмент, бо не вважали, що можливі продажу кліматичної техніки через інтернет. Але ми були впевнені, що за цим майбутнє та продовжували працювати над цим. Було складно, бо ми були перші в Україні.


Дизайн нашого сайту змінювався декілька разів, а у 2016 ми отримали у власність торгову марку Teplota та це дало можливість отримати домен teplota.ua, куди і переїхав наш сайт. Ось як виглядав сайт у 2017 вже використовуючи домен UA (посилання - https://web.archive.org/web/20170201161200/http://teplota.ua:80/)

 

На цей час, наш інтернет магазин Теплота має більше 50000 (п’ятдесяти тисяч!!) товарів для інженерії Вашого будинку та продовжує розвиватись. Ми дуже вдячні клієнтам та партнерам за довіру та можливість працювати у цей складний час. з 24 лютого 2022 року у відповідь на війну та агресію росії проти України ми повністю прибрали усі товари, які мають походження з країни агресора та повністю відмовились від російської мови у веденні сайту.

Завдяки вашій довірі, ми продовжуємо працювати у Харкові та активно допомагаємо силам Оборони України за для скорішої перемоги над агресором. Слава Україні! Героям Слава! Дякуємо Захисникам України, що дають можливість працювати у Харкові!

У висновках, раджу декілька рекомендацій для покупців щодо безпечних покупок в інтернеті, заснованих на нашому попиті:

  • Перевірка історії сайту: Використовуйте Internet Archive або Web Archive для перевірки історії роботи інтернет-магазину перед здійсненням покупки.
  • Підтримка клієнтів: Перед покупкою переконайтеся, що магазин надає доступні канали зв'язку для отримання допомоги та консультацій.
  • Безпечне з'єднання: Переконайтеся, що веб-сайт, на якому ви робите покупки, використовує безпечне з'єднання (https).
  • Більше довіри до сайтів, які знаходяться у доменній зоні .ua Щоб отримати це ім’я для сайту, потрібно мати зареєстровану в Україні торгівельну марку зі схожим контекстом, що є додатковою ознакою довгої праці, бо реєстрація торговельної марки може тривати місяці, чи навіть роки та коштує не мало.

Сподіваюсь, наша стаття зможе збільшити довіру до магазину Теплота та допоможе і далі робити безпечні покупки у мережі інтернет. 

Teplota Довіра: як перевірити історію та безпечність покупок

Фотогалерея